Ecologisch kamperen

Een camping met een eco-burgerbenadering

In een eco-burgerbenadering zet de camping zich in om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken.

ZONNE ENERGIE

De sanitaire voorzieningen "Atoll" en het zwembad worden het hele jaar door verwarmd met zonne-energie dankzij de uitzonderlijke zonneschijn in de omgeving. Voor het markeren van de paden van de camping gebruiken we fotovoltaïsche terminals.

BEHANDELING

We hebben het "GEOASSEV" autonoom verdamping-transpiratie-sanitatiesysteem toegepast dat de recycling van afvalwater in irrigatiewater in filtergeulen mogelijk maakt, wat de ontwikkeling van plantenbedekking bevordert. Life Environment-project erkend door de Europese Gemeenschap, DRE, Water Agency, DRASS, SIE, REEVANVER, gepresenteerd in 2003 door de heer E.Amat op de World Water Summit in Kyoto.

BIO ZWEMBAD

Om het massale gebruik van andere behandelingsproducten te vermijden, is ons zwembad uitgerust met een bio-UV-filtersysteem dat het chlooraminegehalte in het water aanzienlijk verlaagt.

BESCHERMDE OMGEVING

Kampeerplaats op een ecostrand van 128 hectare, beschermd door het Kustconservatorium

RECYCLEERBARE STACARAVAN

De accommodaties die door de camping worden aangeboden, zijn gecertificeerd ISO 1400I, ze zijn ontworpen volgens de regels van de kunst van ecologie en zijn bijna volledig recyclebaar.

BIOLOGISCH EN FAIR TRADE PRODUCTEN

De kruidenierswinkel van de camping biedt biologische en/of fairtrade producten aan.

LOKALE HANDEL

Omwille van de ethiek geven we voorrang aan lokale partners en kleine producenten.

BURGERCOMMUNICATIE

Al onze papieren documentatie, brochures en prijzen zijn gedrukt door een door imprim’vert gecertificeerd bureau volgens de PEFC-normen, d.w.z. zonder giftige inkt en met de inzet om printafval opnieuw te verwerken en de impact op het milieu te beperken.

ENERGIEBESPAREND

In alle accommodaties en sanitaire blokken hebben we energiebesparende systemen voor elektriciteit en water geïnstalleerd.

COMPOSTEREN

Om ons land elk jaar te verfraaien, maar ook voor compostering, gebruiken we snoeihout voor verwarming.