DE OMGEVING VAN SERIGNAN

- SERIGNAN DE STAD

Het oude Sérignan ligt in het zuiden van Béziers, dat ook wel bekend staat als de "Bitterois" (streek van Béziers). Het dorp is in het noorden met de rivier de Orb verbonden, en in het zuiden met de zee. In het centrum van het dorp ligt een gezellig plein, met typisch franse kleine straatjes en prachtige bezienswaardigheden, zoals standbeelden van de beschermingspatron uit de ’Renaissance’. U kunt heerlijk ronddwalen in de kleine straatjes en boodschappen doen. U kunt ook de kerk ’Notre Dame de Grâce gaan bekijken met een 30 meter hoge klokkentoren die boven de stad uitsteekt.

- DE MARKTEN

DE BOERENMARKT

De streekproducten die vanaf de boer zijn moestuin direct op uw tafel terecht komen zijn heerlijk vers. Verse groenten en fruit, streekproducten, suikergoed en ambachtsgoederen. U heeft keuze genoeg. .

¤ TRADITIONNELE MARKT
Op maandag, woensdag en vrijdag ochtend van 8.00 tot 13.00. Het hele jaar op "La Promenade" en in juli en in augustus op "La Promenade" en op "La Place du Forum Marius Castagne".

¤ BOERENMARKT
Alle 2e zondagen van iedere maand vanaf 8.30 to 13.00. Op de parkeerplaats van de "Forum Marius Castagne"

¤ DE BLOEMENMARKT
Voor de 4 e april, de 18e april en de 2e mei vanaf 9.00 tot 17.30 op "La Promenade"

- HET MUSEUM VAN SERIGNAN

Dit was het eerste museum van moderne kunst in de regio van de Herault. Een belangrijk museum van 2500 m2 die zowel een permanente als een tijdelijke collectie herbergt. Een plaats waar kunst zich op zijn eigen manier uitdrukt.
Zo zijn de werken beurtelings te zien in de tekenkamer, videokamer, glazenkasten, bibliotheek of alleen in de galerij. Het museum is voor jong en oud leuk en u kunt met een gids meelopen. Ook is er een activiteitenkamer voor kinderen.
Het museum is van 10.00 tot 18.00 geopend behalve op maandagen en feestdagen.
INLICHTINGEN : +33 (0)4.67.32.33.05 / lemusee@ville-serignan.fr

“LA GRANDE MAIRE”

Het gebied van de "la grande Maïre" behoort tot het natuurlijke Europese Natura 2000 systeem. Het gebied is 424 ha groot en bezit beschermde flora en fauna. Het is door zand, zout water en een beek met zoet water samengesteld. Een ongerepte en mooie plaats dichtbij camping Beausejour.


-  “ NUDISTENSTRAND “

Op 500m afstand van de camping, zullen de vrijheidsliefhebbers een bijzonder strand voor naturisten ontdekken.

Portfolio : Photos

Camping Beauséjour à Sérignan-Plage


La Maïre plage de la Séoune
34410 - Sérignan Plage - Occitanie
Téléphone : +33(0)4 67 39 50 93
Facebook Twitter Google Email
wifi logo
logo adac
 logo acsi

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site