De omgeving van Serignan

De omgeving van Serignan

GEBIED VAN SERIGNAN

SERIGNAN

Het oude dorp van Sérignan ligt in de vlakte van Biterrois, ten zuiden van Béziers. Deze plaats ziet zijn grenzen herleid naar het noorden door de rivier de Orb en in het zuiden door de Middellandse Zee.

Een mooi dorp waar je kunt wandelen, verdwalen en een koopje kunt maken.
In het hart van deze zonnige plaats in de Languedoc Roussillon, de typisch zuidelijke straatjes waar je een prachtige renaissancepoort of beelden van de patroonheilige van het dorp tegenkomt.

Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de collegiale kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Genade om de opvallende 30 meter hoge klokkentoren te bewonderen die oprijst als een kerker boven de stad.

DE MARKT VAN SERIGNAN

Hier heb je de keuze voor vers fruit en groenten, regionale producten, ambachten en zoetheid. Sérignan biedt in de zomerperiode een nachtelijke ambachtelijke markt en een boerenmarkt met goede lokale producten, rechtstreeks van de producent tot de consument.
¤ Traditionele markt Maandag, woensdag en vrijdagochtend van 07:00 tot 13:00 uur. Het hele jaar door op de boulevard en in juli en augustus aan de boulevard en op het Forum Marius Castagné.
¤ Producers Thursdays
Proeven ter plaatse en muzikaal entertainment elke donderdag (juli en augustus) van 18.00 uur tot 23.00 uur in het administratief centrum
¤ Tuesdays of art
Op de promenade, in juli en augustus, kunst en ambachtelijke markt ’s nachts van 18u tot 23u
¤ Planten- en bloemenmarkt
In de lente en de herfst van 09:00 tot 17:30 uur. Op de promenade

REGIONAAL MUSEUM VOOR HEDENDAAGSE KUNST BIJ SERIGNAN

Het Regionaal Museum van Hedendaagse Kunst was het 1ste museum van de hedendaagse kunst de l’Hérault. Het is een essentiële culturele site, een bolwerk van grafische kunst op 2700 m² ruimte met tijdelijke tentoonstellingen en een permanente collectie. Een plek waar werken verschillende manieren vinden om zich op hun beurt te uiten in een kabinet voor grafische kunst, een videoruimte, een experimentele vitrine, een bibliotheeklounge, een boekwinkel of winkel of gewoon in de galerie.
Het museum verwelkomt all publics en biedt activiteiten aan zoals rondleidingen, lezingen en kinderworkshops.
Open van 10u tot 18u van dinsdag tot vrijdag en het weekend van 13u tot 18u. Gesloten op maandag en feestdagen.

Informations : 04.67.32.33.05 / museedartcontemporain@cr-languedocroussillon.fr


LA GRANDE MAÏRE

Een plaats intact en bijzonder mooi aan de deuren van de camping Beausejour. Met 424Ha van beschermde en beschermde natuur, typerend voor de natuurlijke omgeving van de kust van de Lagere Languedoc, maakt de site Grand Maïre deel uit van het europese ecologische netwerk natura 2000. In dit gebied leven zeer zeldzame planten- en diersoorten. Het bestaat uit lagunes, zand en zoutweiden en wordt geënquêteerd door de zoetwaterstromen van de Grande Maïre die samenvloeien met estuariene rivieren en wadplaten.

NATURISM

Liefhebbers van vrijheid vinden een strand gereserveerd voor naturisten op 500 meter van de camping.

Meer Afbeeldingen

Niet-contractuele foto's, video's en plannen