De Streek

Op weg voor een kleine rondleiding door de schatten van Languedoc-Roussillon. Van Béziers naar Montpellier of van Pézenas naar Toulouse, via Sète en Carcassonne, duizend bergen en duizend wonderen wachten op u...
Onze regio is inderdaad rijk en gevarieerd en u zult er ongetwijfeld van genieten om het te bezoeken.
Het onthult zich pas echt nadat u wat tijd hebt doorgebracht met zijn landschappen, wandelpaden en stranden, genietend van goede wijn en lekker eten. De Middellandse Zeekust en het achterland met bergen worden meer dan 300 dagen per jaar door de zon gekust, tot uw grootste genoegen, en vormen het decor voor prachtige uitstapjes met het gezin of geliefden, te paard of te voet, op de fiets of in een kano.

Pont vieux de Beziers
Pont vieux de Beziers

HET CANAL DU MIDI

Het Canal du Midi, een immens en gek project voor die tijd, verbindt de Middellandse Zee met de Atlantische Oceaan. Het loopt 240 km en slingert zich van Sète naar Toulouse, waar het de Garonne ontmoet. Het heeft zijn ingenieur Pierre Paul Riquet, oorspronkelijk uit Béziers, bijna 20 jaar gekost om dit Franse erfgoedwonder te ontwerpen en te realiseren, dat nu op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Een romantische, rustgevende en originele plek, perfect om de tijd te nemen en te wandelen. Een avontuur op het Canal du Midi betekent de tijd nemen om te genieten van de frisheid en de schoonheid van een eenvoudig en authentiek landschap.
Een rondje skaten, paardrijden, fietsen, varen of gewoon wandelen, alle manieren zijn goed om een van de grootste kanalen van Frankrijk te ontdekken.
>>Voor meer informatie

Le canal du midi
Le canal du midi
Cathedrale Saint Nazaire de Beziers
Cathedrale Saint Nazaire de Beziers

BÉZIERS

Béziers, het Occitaanse stadje met een geschiedenis van 2700 jaar, dankt zijn oorsprong aan de mensen uit het neolithicum die zich vestigden aan de oevers van de Orb, op de plek van de huidige wijk Bosquet. Tijdens de ijzertijd was Béziers een van de belangrijkste oppida van Keltisch-Mediterrane oorsprong. Als Romeins bolwerk vanwege zijn strategische ligging, wordt het doorkruist door de beroemde ’Via Domitia’, een Romeinse weg die Spanje met Italië verbindt. Béziers, de stad van de wijn, floreert in de 18e eeuw en wordt een van de belangrijkste handelscentra voor alcohol, waarbij de welvarende wijnmakers prachtige landhuizen en wijnkastelen bouwen in de omgeving.

In de 19e eeuw groeit en verfraait de stad. Prachtige Haussmann-gebouwen verrijzen tegelijkertijd met het theater, de arena’s en het Plateau des Poètes (een opmerkelijk Engels park met ongewone plantensoorten voor deze breedtegraad). De gevels aan de bovenkant van het park getuigen van eerbetoon aan allées Paul Riquet, de bedenker van het Canal du Midi en een lokale held. Het historische centrum is charmant en ideaal voor een dagje slenteren, cultuur opsnuiven of winkelen... Mis vooral niet de imposante kathedraal St Nazaire, die uitkijkt over de Orb en de vlakte van Biterrois. Het is verbonden met het oude gerechtsgebouw van Béziers, waarvan de tuinen kunnen worden bezocht via het klooster van de kathedraal.
>>Voor meer informatie

AGDE & LE CAP D’AGDE

Net als haar grote zus Béziers heeft Agde sinds het neolithicum haar plaats gevonden in de Hérault. Agde is een stad met een rijke en boeiende geschiedenis. Ze herbergt schatten van geschiedenis en archeologie die zijn achtergelaten door onze voorouders die zich vestigden aan de oevers van de Hérault, en je kunt ze bewonderen in het musée de l’Ephèbe of het musée Agathois. Agde kreeg haar toeristische richting in 1970 met de beslissing om een badplaats in Cap d’Agde te ontwikkelen, gelegen tussen de Middellandse Zee, vulkanen en wijngaarden. Naast het historisch erfgoed van de stad staat Agde ook bekend om haar naturistenwijk, die elk jaar ongeveer 50.000 mensen ontvangt.
>>Voor meer informatie

Agde de nuit
Agde de nuit

SÈTE

Sète is een stad met een rijke traditie die haar cultuur en identiteit koestert. Verscholen aan de voet van de Mont St Clair, tussen de Middellandse Zee en het Thau-meer; Sète heeft het bijzondere kenmerk dat het de monding van het Canal du Midi herbergt. Bijgenaamd ’het unieke eiland’ door Paul Valéry, is Sète een charmante stad met een dorps karakter. Haar haven werd overigens speciaal voor dit doel gebouwd op verzoek van chevalier de Clerville, en dankzij de ontwikkeling van de wijnhandel werd de haven van Sète vervolgens de eerste tonnenmakerijhaven ter wereld.
De lucht is er bevorderlijk voor inspiratie, getuige het aantal kunstenaars geboren of woonachtig in Sète; Paul Valéry, Georges Brassens, Manitas de Plata, Jean Vilar, Yves Rouquette en de Di Rosa broers. Sète staat ook bekend om haar watersportgevechten die teruggaan op een eeuwenoude traditie, evenals om haar lokale specialiteit, la Tielle sétoise (een soort taart gevuld met inktvis, octopus en pittige tomatensaus).
>>Voor meer informatie

Sète
Sète

PÉZENAS

Molière bouwde zijn succes op in de provincie, in Pézenas, waar hij zijn favoriete verblijfplaats koos. Pézenas is een bestemming die bijzonder geliefd is bij de Engelsen vanwege haar luxe charme en verfijnde winkels. Het heeft talloze gebouwen en herenhuizen met karakteristieke architectuur. Als geboorteplaats van Bobby La Pointe, behoudt Pézenas deze traditie van publieksvermaak en kunstenaars met theatrale rondleidingen en talrijke kunstgaleries en ateliers.
De architectuur en straten van het dorp zijn zeker een bezoek waard. Het koestert zijn imago als een stad van het podium. Het centrum is prachtig bewaard gebleven en gerestaureerd. De stad heeft ook enkele ongewone musea zoals het speelgoedmuseum en de wonderen van weleer of het museum van de poort en de smeedkunst.
>>Voor meer informatie

Pezenas
Pezenas

LAC DU SALAGOU

De prachtige Lac du Salagou, met duizend gezichten, is de ideale setting voor een wandeling in harmonie met de natuur of een gezinspicknick.
Dit meer werd in 1969 gecreëerd op het kruispunt van de Cévennes, de Causses, de Montagne noire en de garrigues Languedociennes om de vallei van de Salagou te irrigeren en overstromingen van de rivier de Hérault te voorkomen.
>>Voor meer informatie

Le lac du Salagou
Le lac du Salagou

MONTPELLIER

Stad van cultuur en de bakermat van moderne Westerse geneeskunde, de te bezoeken monumenten en musea zijn stuk voor stuk boeiend. Montpellier, de dynamische stad in volle expansie, vergeet echter haar erfgoed en de grote geleerden en denkers die er eeuwenlang bijeenkwamen, niet. Als de hoofdstad van Haut Languedoc kent Montpellier de hoogste groei op het vasteland van Frankrijk. Er zijn tal van attracties voor kinderen. Mis het Mare Nostrum Aquarium, de Amazonekas, de Lunaret Zoo of het Galileo Planetarium niet, die jong en oud zullen verrassen. Montpellier kan ook trots zijn op talrijke prestaties. Zo is de faculteit geneeskunde de oudste nog actieve school in de Westerse wereld en de Place de la Comédie, het zenuwcentrum van de stad, is een van de grootste voetgangersgebieden in Europa. Het is ook een van de weinige steden met zoveel luthiers...
Maar de beste manier om de rijkdom van deze levendige stad te waarderen, is om je te laten meevoeren door haar energie, te verdwalen in de smalle straatjes en gaandeweg de geschiedenis te ontdekken die haar heeft gevormd.
>>Voor meer informatie

Montpellier
Montpellier
Pour les enfants
Pour les enfants en hérault dans le languedoc roussillon proche de sérignan

VOOR KINDEREN

We raden aan om deze website te bezoeken voor gezinsuitjes met recreatieactiviteiten en uitstapjes voor kinderen in de regio Montpellier. De activiteiten zijn ingedeeld in categorieën, en de website is eenvoudig en duidelijk, waardoor het een waardevolle bron is voor het vinden van ideeën om je kleintjes te vermaken tijdens de vakantie.
>>Bezoek deze website

Meer Afbeeldingen

Niet-contractuele foto's, video's en plannen