STREEK

Welkom in onze streek!
Onze "Languedoc" is een interessante en veelzijdige streek die u met plezier kunt ontdekken. U zult deze streek goed leren kennen door het bewonderen van zijn landschappen en met het zien van de wegen en stranden. Ook het proeven van de maaltijden en de lekkere wijnen hoort erbij! Aan de kust van de Middellandse zee is het 300 dagen per jaar zonnig. Daar zult u ontzettend van genieten. Het is een heerlijke omgeving voor gezinstochten te voet, op de fiets of met de kano.
U kunt de verschillende rijkdommen van Languedoc ontdekken. Van Béziers tot Montpellier, van Pézenas tot Toulouse, en van Séte tot Carcassonne wachten 1000 bergen en 1000 wonderen op u.

BEZIERS

Pont vieux de BeziersBéziers l’Occitane is 2700 jaar oud en werd in de steentijd gesticht.
De stichters vestigden zich op de bermen van de Orb waar nu het quartier du Bosquet ligt.
Tijdens het ijzertijdperk is Béziers een van de belangrijkste oppida van de Middellandse celtische streek.
De stad was een Romeinse vesting dankzij zijn krijgskundige ligging en wordt door de beroemde “Via Domitia” (=Romeinse weg die Spanje aan Italië verbindt) overgegaan.
Gedurende de 18e eeuw wordt Béziers steeds belangrijker dankzij de wijn en alcoholhandel. De rijke wijngaardeniers bouwden daar in de buurt mooie huizen en wijnbouwkasteels.

Cathedrale Saint Nazaire de Beziers
Cathedrale Saint Nazaire de Beziers

Gedurende de 19de eeuw wordt de stad groter en mooier.
Prachtige Haussmann-huizen (Haussmann was een franse prefectionist) worden gebouwd in dezelfde tijd. Daarna de Arena, de Schouwburg en de Plateau des Poètes (= verrassend park op de Engelse manier dat zeldzame soorten bomen, planten en bloemen herbergt).
De straten die boven de park staan, de planten en de mooie voorgevels zijn ontworpen door Paul Riquet ontworpen.
Pierre Paul Riquet heeft de Canal du Midi gemaakt en was een kind uit de streek.
Verder kunt u de volgende plekken bezoeken: de indrukwekkende Kathedraal Saint Nazaire die een prachtig uitzicht biedt over de Orb en de "Bitterois". Deze gigantische Kathedraal staat bij de grote rechtbank van Béziers waar men een mooie wandeling kan maken in de monniktuinen.
Het historische centrum is mooi en u kunt er heerlijk winkelen.

>>Voor verdere informatieDE CANAL DU MIDI

Le canal du midi
Le canal du midi

Romantisch, in een mooie natuur gelegen en vooral rustig. Neem de tijd voor een wandeling te voet of op de fiets langs de Canal du Midi. Ook kunt u met een boot een tocht over de rievier maken. Canal du Midi heeft een grote en indrukwekkende geschiedenis en verbindt de Middellandse zee aan de Atlantische oceaan. De rivier loopt 240 km door en kronkelt tussen Séte en Toulouse door. De ingenieur Pierre Paul Riquet, die in Béziers geboren is, deed er 20 jaar over om de Canal du Midi te verwezenlijken.
>>Voor verdere informatieAGDE EN DE CAP D’AGDE

Agde de nuit
Agde de nuit

Agde is een van de steden die een boeiende en rijke geschiedenis hebben. Ze is net zoals Béziers opgericht in het jonge stenentijdperk. De voorvaders van de stad woonden op de bermen in de Herault. Er bevinden zich vele oude schatten in Agde. Om Agde toeristischer te maken ontstond de Cap d’ Agde. Het is een badplaats aan de Middellandse zee. Agde is ook beroemd vanwege zijn nudistenstranden die iedere zomer 50 000 mensen verwelkomen.
>>Voor verdere informatieSETE

Sète
Sète

Sète wordt door de dichter Paul Valéry “het eenzame eiland” “l’ïle singulière” genoemd en is een mooie stad die op een dorp lijkt.
Sète ligt bij de Mont St Clair, tussen de Middellandse zee en de rivier de Thau. Canal du Midi mondt ook uit aan de Thau. De haven van Sète wordt gebouwd en de jaren daarna wordt deze steeds belangrijker en is het de eerste haven van kuiperij.
Dit dankzij de ontwikkeling van de wijnhandel.
Sète is een traditionele stad die zijn eigen indentiteit heeft.
Enkele kunstenaars zijn hier geboren of hebben hier geleefd : Paul Valéry, Georges Brassens, Manitas de Plata, Jean Vilar, Yves Rouquette of de broeders Di Rosa. Sète staat ook bekend om zijn visspecialiteiten die vroeger werden gemaakt en nu nog steeds de plaatselijke specialiteit is.
Tielle Setoise(Een zout taartje dat is gevuld met inktvis en tomatensaus)

>>Voor verdere informatiePEZENAS

Pezenas
Pezenas

De bouwkunst en de straten van het dorp zijn een ommetje waard. Het centrum is goed bewaard gebleven en later gerestaureerd. Pézenas is ook door de Engelsen gekroond tot een opmerkelijke plaats. Ook zijn er mooie winkels waar u heerlijk kunt shoppen. Pézenas is rijk aan mooie huizen met een bijzondere bouwkunst. Het is het toonbeeld van de stad. De stad bezit een aantal bijzondere musea zoals het speelgoedmuseum en het museum van ijzerhandel.

>>Voor verdere informatieMEER VAN SALAGOU

Le lac du Salagou
Le lac du Salagou

Aan de weg van de Cevennes (kalkgronden), aan het zwarte gebergte vindt men dit meer. Het is in 1969 gegraven om het dal van Salagou te irrigreren en om het water van de rivier te verminderen. Het is een prachtig meer waar u kunt zwemmen en is perfect voor een gezinsuitje. Een merkwaardig weetje is dat het zand om het meer rood is.

>>Voor verdere informatie


MONTPELLIER

Montpellier
Montpellier

Montpellier is de hoofstad van de Haut Languedoc en is een zeer ontwikkelde stad. Vroeger hebben er vele filosofen in Montpellier geleefd. In de stad Montpellier is genoeg te doen. Vergeet niet het Aquarium ’Mare Nostrul’ , de tropische broeikassen en de dierentuin te bezoeken. Montpellier is ook een echte cultuurstad met mooie gebouwen en meerdere musea. Ook heeft de stad de oudste geneeskunde universiteit die nog open is. Midden in Montpellier ligt het plein La Place de la Comédie. Het behoort tot een van de grootste pleinen van Europa en u zult er veel muzikanten zien. Het is heerlijk om door de straten van Montpellier te dwalen en op te gaan in deze stad die een geheel eigen karakter heeft.

>>Voor verdere informatie


VOOR DE KINDEREN
Pour les enfantsVoor de gezinswandelingen en uitjes bevelen wij deze site aan. Er staan wandelingen voor kinderen in de streek van Montpellier op. Het is een eenvoudige site die u zal helpen om de kinderen te vermaken gedurende uw vakantie.

>>Bezoek hun internet site

Portfolio : Photos

Download

brochure du camping

prijzen

Contrat de réservation

Contract

plan du camping

Camping kaart

Conditions

termen

Camping Beauséjour à Sérignan-Plage


La Maïre plage de la Séoune
34410 - Sérignan Plage - Occitanie
Téléphone : +33(0)4 67 39 50 93
wifi logo
logo adac
 logo acsi